Vooroverleg met de scholen

Nadat dit overleg vorig jaar voor de eerste keer werd gehouden, was het de wens van allen om dit ieder jaar te doen. Bij de scholen maar ook bij de avondvierdaagse wisselt de samensteling en dan is het goed dat we mekaar even gesproken hebben.

Vanuit de avondvierdaagse werd uitleg gegeven waarom verkeersregelaars bepaalde dingen doen of laten. Dit lijkt voor de wandelaars niet altijd even logisch, maar de verkeersregelaar doet dit altijd uit het oogpunt van veiligheid voor een ieder. Ook de verkeersregelaar kan een verkeerde inschatting maken, maar bediscussieer dit dan niet op straat, maar naderhand op het startbureau.

Uitgangspunt is, dat de scholen niet onderbroken worden, maar soms is dat niet anders mogelijk. De scholen kunnen hier hun deel aan bijdragen door duidelijk het begin en het einde van de school kenbaar te maken.

Andere onderwerpen, die ter sprake kwamen, zijn het invoegen van de school nadat zij pauze hebben gehouden, de pauzeplekken van verschillende scholen heel dicht bij elkaar op een plek waar daar eigenlijk geen ruimte voor is, wat te doen bij wangedrag, een andere plek voor het uitdelen van de ballonnen, het afwijken van de route t.b.v. een pauze.

Na een constructief overleg bereiden we ons allemaal voor op een gezellige en drukke avondvierdaagse.

 

 

 



Terug naar het nieuws overzicht