Ouders goed voorbereid op pad

Uw kind gaat straks lekker vier dagen wandelen. Een van de gezondste manieren van bewegen! Wat moet u daarover weten?

Tegen overgewicht
Overgewicht is een enorm risico voor de gezondheid van kinderen. Een belangrijke oorzaak is een gebrek aan beweging. De avondvierdaagse is een goede manier om kinderen de lol van bewegen te laten ervaren.

Samen presteren
Hoewel uw kind natuurlijk zélf loopt, volbrengt hij/zij de tocht samen met anderen. Dat groepsgevoel van samen iets volbrengen is goud waard. Of beter: het is de echte, officiële NWB-medialle waard. Iets om trots op te zijn!

Plezier voorop!
 Wandelen is sport en de avondvierdaagse uitlopen is een mooie prestatie om trots op te zijn… maar het gaat om het plezier! Het belangrijkste is dat uw kind ervaart dat het hartstikke leuk is om te bewegen.

Veilig op pad
Omdat de echte avondvierdaagse plaatsvindt onder de hoede van de NWB, mag u als ouder rekenen op veilige routes, goede organisatie en collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering voor alle deelnemers. Als ouder / begeleider blijft u wel verantwoordelijk voor het gedrag van uw kind(eren)

Eten en drinken
Geef uw kind iets energierijks te eten mee (bijvoorbeeld fruit, krentenbol of een candybar) en iets te drinken. Het is beter om geen koolzuurhoudende drank te drinken en liever ook niet al te koude drank.

En verder…
Stem de kledingkeuze af op het weerbericht. Zorg dat uw kind goed ingelopen schoenen aandoet. Is uw kind niet gewend te bewegen, maak dan een paar oefenwandelingen voor de avondvierdaagse begint.