Organisatie

Voordat men in Duiven een avondvierdaagse kende, werd er in Zevenaar deelgenomen aan de avondvierdaagse.

Het aantal deelnemers vanuit de scholen werd echter zo groot, dat het niet meer mogelijk was om met die kinderen op de fiets naar Zevenaar heen en weer te rijden. Een aantal Duivenaren besloot zelf een avondvierdaagse te organiseren. Er werd kontakt gezocht met de Nederlandse WandelBond en in 1986 vond de eerste "Avondvierdaagse Duiven Groessen en Loo" plaats. Gestart werd er in de begin jaren vanuit de Thuvineschool. Onze penningmeester Leni is al vanaf de oprichting actief. De initiatiefnemers waren Stef Schaap, vanuit de Thuvineschool en Nico de Breij vanuit wandelvereniging "de Berken" .

Met het groeien van het aantal deelnemers werd ook gezocht naar een grotere startlocatie en die werd gevonden in het cultureel Centrum 't Eiland, terwijl we voor vergaderingen e.d. altijd welkom zijn in de kantine van DUKO aan de Nieuweling.

Sinds 14 december 2009 zijn de activiteiten ondergebracht in de Stichting Avondvierdaagse Duiven Groessen en Loo.

Na het sluiten van het Cultureel Centrum 't Eiland in 2015 werd het startbureau een deur verderop gevestigd in wat nu het Praathuis 304 is. Ook heeft er een grote fusie onder de wandelbonden plaatsgevonden.en is de nieuwe naam Koninklijke Wandelbond Nederland. KWBN.
Nadat 2 jaar de avondvierdaagse niet mogelijk was i.v.m. covid werd in 2022 de draad weer opgepakt, De startlocatie werd weer Eilandplein 302, nu bij de WijKern.