kinderen goed voorbereid op pad

Ben jij al klaar voor de avondvierdaagse? Hier vind je enkele tips om je goed voor te bereiden op vier dagen wandelplezier.

Schoenen
Zorg dat je op schoenen loopt die goed ingelopen zijn en die lekker zitten. Niet te los, maar zeker ook niet te strak. Denk eraan dat je voeten iets opzwellen (groter worden) als je een stuk loopt.

Kleding
Het is lekker als je iets aan of juist uit kunt doen, voor als je het koud of juist warm krijgt. Kleding in laagjes is daarom erg prettig. En vergeet vooral niet om regenkleding mee te nemen als er kans op regen is.

Niet te snel
Ga niet meteen keihard van start. Begin in een lekker rustig tempo, zeker de eerste dag. Hoewel je waarschijnlijk in een groepje loopt, moet je proberen om toch zoveel mogelijk je eigen tempo te lopen.

Eten en drinken
Wandelen is sporten en voor sporten heb je energie nodig. Neem daarom iets lekkers te eten mee voor onderweg. En natuurlijk iets te drinken, maar drink niet teveel in één keer. Beter is af en toe een slokje.

Trainen
Als je gewend bent om te wandelen en te bewegen, dan is trainen voor de avond­vierdaagse niet direct noodzakelijk. Ben je dat niet gewend, dan is het verstandig om een paar keer te oefenwandelen om te wennen.

Veel plezier!
Het allerbelangrijkste is dat je lol in het wandelen hebt. Het leuke van met elkaar een tocht lopen in je eigen omgeving. En natuurlijk de feestelijke laatste avond, met intocht en medaille aan het eind.

Veel plezier!